Wat te doen als late betalingen jouw kmo in ademnood brengen?

| Go Solid

Een kmo is net iets gevoeliger voor de gevolgen van wanbetalingen dan een multinational. Gelukkig zijn er oplossingen om dit op te vangen.

late betalingen

Een kmo leiden is fantastisch. Je runt jouw eigen business, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang je maar niet in economisch onweer belandt. En laat dat net vaak de grote uitdaging zijn. Als kmo ben je namelijk net iets gevoeliger voor de gevolgen van wanbetalingen dan pakweg een multinational. Gelukkig zijn er ook manieren om je te beschermen tegen risico’s zoals late betalingen. En die hoeven niet eens veel te kosten. Volg even mee.

Trek op tijd aan de alarmbel

Jouw onderneming mag dan nog zo goed draaien, een financiële rampmaand is snel gebeurd. En dan kan het snel gaan. Laat het nooit zover komen. Wanbetalingen kun je het best meteen incalculeren en er een adequaat actieplan aan koppelen. Op die manier kun je met een gerust hart ondernemen en alleen berekende risico’s nemen.

Ben je actief in het b2b-segment? Dan hebben we goed nieuws. Go Solid is namelijk een volledig kosteloze oplossing voor de inning van onbetwiste facturen in een b2b-omgeving.

Go Solid: late betalingen opvangen zonder kosten

De Belgische wet voorziet een nieuwe administratieve procedure om onbetaalde facturen van ondernemingen in een b2b-relatie veel sneller en goedkoper te innen. Op die manier konden we de unieke, kosteloze Go Solid-oplossing in de markt zetten.

Late betaling? Bezorg ons jouw factuur, en binnen de 4 uur wordt jouw dossier aanvaard en opgestart.

Uiterlijk binnen de 4 dagen na aanvaarding, betekenen we een aanmaning tot betalen aan jouw klant. Na betekening kan jouw klant binnen de maand ofwel de schuld betalen, ofwel een afbetalingsplan vragen, ofwel de vordering gemotiveerd betwisten. Dat laatste gebeurt in slechts 2% van de gevallen. Blijft betaling of gemotiveerde betwisting uit, worden geen betalingsfaciliteiten gevraagd of worden die niet nageleefd dan stellen we ten vroegste acht dagen na het verstrijken van die maand een proces-verbaal van niet-betwisting op.

Geen zorgen, geen kosten

Go Solid kan het kostenrisico bij de inning van jouw facturen op voorhand uitsluiten. De kosten worden namelijk verhaald op de schuldenaar. Indien die niet kan betalen, ben je verzekerd. Waarborg of voorschot? Niet nodig. Bezorg ons jouw onbetaalde factuur en wij doen de rest. Go Solid staat in voor de betalingsopvolging van a tot z. Je kan jouw factuur via deze website versturen, of er gewoon een foto van nemen via onze app. Gemiddeld ontvang je binnen een maand jouw geld.

Wil je ook jouw openstaande onbetwiste facturen kosteloos laten innen? Bezorg ze ons via ons online platform!