Welke vervelende taken kunt u uitbesteden?

| Carl-Philip Coenen

Vloekt u als ondernemer ook als u in het weekend weer administratie aan het verwerken bent? Vraag u zich dan af hoe een sterrenchef tegelijk boeken, bestek en een koffielabel kan uitbrengen? Of hoe die ene CEO tien bedrijven tegelijk kan besturen? Goed timemanagement is één antwoord; outsourcing het andere.

Lees hier hoe succesvolle CEO’s via slimme uitbesteding de focus op hun onderneming behouden

De troeven van slim uitbesteden 


Met slimme outsourcing focust u terug op de kern van uw eigen onderneming. Te vaak verliest u tijd aan eenvoudige taken die te lang duren of complexe opdrachten die een specialist sneller, beter en dus goedkoper zou uitvoeren. Tijd om na te gaan welke taken u beter uitbesteedt.


Welke taken kunt u outsourcen?


Heel wat jobs worden vandaag al uitbesteed: de boekhouder, loonadministratie en poetsploeg doen wat u niet graag doet. Bedenk dat outsourcing vandaag voor zowat elke taak mogelijk is. Heel wat jobs vragen zelfs geen fysieke aanwezigheid meer en kunnen digitaal afgehandeld worden. 


Welke criteria hanteert u bij outsourcing? 


Definieer eerst uw kerntaken en maak een lijst van alle andere taken in uw bedrijf. Kerntaken besteedt u niet uit: u bent er zelf goed in, werkt efficiënt en hebt er alle kennis voor in huis. Ook de ondersteuning die u voortdurend nodig heeft, houdt u beter binnen uw zaak. Outsourcing kan wel prima voor jobs die maar af en toe in uw agenda opduiken, een gespecialiseerde kennis veronderstellen of gewoon: omdat ze moeten gebeuren, maar u ze écht. niet. graag. doet. 


Hoe gaat u om met outsourcing?


Zorg voor duidelijke afspraken en verwachtingen. Meetbare streefdoelen, duidelijke data en vastgelegde aantallen verminderen de kans op ontevredenheid tijdens de samenwerking. Een contract is echter niet alles: transparante communicatie tijdens de uitvoering is ook essentieel. Zorg ook voor voldoende achtergrond, zodat uw outsourcingspartner niet alleen uitvoert, maar creatief kan meedenken.

Outsourcing
"De oplossing voor wat u écht. niet. graag. doet."


Welke partners kies jij?


Heel wat grote bedrijven werken samen met freelancers. Die vindt u via mond-aan-mondreclame en alsmaar vaker online via platformen. Bedrijfscommunicatie door een copywriter? Een externe IT-partner voor uw printers en pc’s? Of een HR-bureau dat uw nieuwe medewerkers aanwerft? Veel ondernemingen doen het zo.


Wat met die vervelende aanmaningen en de inning van uw facturen? Dat doet Go Solid voor uw bedrijf. Met duidelijke afspraken, een strikte timing en heldere communicatie. 


Benieuwd? Bezorg ons nu uw eerste openstaande en onbetwiste B2B-factuur!