Invordering Onbetwiste Schulden (IOS): dé oplossing voor jouw onbetaalde facturen

| Berthe Maes

De Invordering van Onbetwiste Schulden (IOS) hoeft dankzij een wetswijziging sinds juli 2016 niet meer via de klassieke gerechtelijke weg te lopen. Hoe kan je als ondernemer jouw openstaande B2B-facturen invorderen met deze IOS-procedure?

Onbetaalde facturen? Kies voor Invordering Onbetwiste Schulden (IOS)

De Invordering van Onbetwiste Schulden (IOS) hoeft dankzij een wetswijziging sinds juli 2016 niet meer via de klassieke gerechtelijke weg te lopen. Daardoor hoeven ondernemers niet meer langs de rechtbank te passeren, wat hen een hoop tijd én kosten bespaart. Hoe kan je als ondernemer jouw openstaande B2B-facturen invorderen met deze IOS-procedure?

Onbetaalde facturen

Facturatie gebeurt doorgaans door jou of een van jouw medewerkers, maar wat als jouw factuur niet betaald wordt? Dan kan je dankzij de IOS-procedure nu snel en kosteloos jouw onbetwiste B2B-facturen innen via de website Go Solid. Maar hoe snel en gemakkelijk is de procedure? En wat als jouw klant uiteindelijk niet kan betalen?

Aanmaning tot betaling

Nadat jij je facturen online of via de app hebt ingegeven, stuurt Go Solid een aanmaning tot betalen voor jouw openstaande facturen. Jouw klant heeft dan drie mogelijkheden:

  1. Hij betaalt de schuld onmiddellijk of via een afbetalingsplan (47%).

  2. Hij betwist de schuld en beëindigt zo de IOS-procedure (1,5%).
  3. Hij reageert niet op de aanmaning (51%).

Betaling

In 47% van de gevallen betaalt de klant na ontvangst van de aanmaning tot betaling. Zo int de ondernemer snel en eenvoudig 100% van zijn factuur zonder kosten te betalen. In de helft van de gevallen wordt er dus binnen één maand betaald.

En als jouw klant niet kan betalen? Dan nog krijg je geen rekening gepresenteerd. Dankzij Go Solid ben je immers automatisch verzekerd tegen het risico op gerechtskosten. De kosten voor deze verzekering alsook de werkingskosten van Go Solid zitten vervat in de wettelijke verhoging van het factuurbedrag zoals voorzien in de procedure.

Betwisting

In slechts 1,5% van de gevallen betwist de klant de factuur die je invordert. In dat geval stopt de IOS-procedure en dan kan de ondernemer de invordering verderzetten via de klassieke gerechtelijke weg, waarbij de reeds gemaakte kosten worden meegenomen in de vordering.

Geen reactie

Je klant heeft een maand om de factuur te betwisten. Stelt de gerechtsdeurwaarder vast dat hij na deze periode niet heeft betaald of betwist (49,5% van de gevallen), dan wordt de gedwongen invordering van onbetwiste geldschulden opgestart. Onze resultaten bewijzen dat het werkt. Acht weken na opstart van het dossier is al 76% van alle dossiers betaald.

Snel en respectvol debiteurenbeheer

Go Solid is dé oplossing voor ondernemers om onbetaalde facturen in te vorderen via de IOS-procedure:

Meer weten? Aarzel niet om ons te contacteren!