Welke vervelende taken kan je uitbesteden?

| Carl-Philip Coenen

Vloek je als ondernemer ook wanneer je in het weekend weer de administratie aan het verwerken bent? Vraag jij je dan af hoe een sterrenchef tegelijk boeken, bestek en een koffielabel kan uitbrengen? Of hoe die ene CEO tien bedrijven tegelijk kan besturen? Goede timemanagement is één antwoord; outsourcing het andere.

Lees hier hoe succesvolle CEO’s via slimme uitbesteding de focus op hun onderneming behouden

De troeven van slim uitbesteden 


Met slimme outsourcing focus je terug op de kern van je eigen onderneming. Te vaak verlies je tijd aan eenvoudige taken die te lang duren of complexe opdrachten die een specialist sneller, beter en goedkoper zou uitvoeren. Tijd om na te gaan welke taken je beter uitbesteedt.


Welke taken kan je outsourcen?


Heel wat jobs worden vandaag al uitbesteed: de boekhouder, loonadministratie en poetsploeg doen wat je niet graag doet. Bedenk dat outsourcing vandaag voor zowat elke taak mogelijk is. Heel wat jobs vragen zelfs geen fysieke aanwezigheid meer en kunnen digitaal afgehandeld worden. 


Welke criteria hanteer je bij outsourcing? 


Definieer eerst jouw kerntaken en maak een lijst van alle andere taken in jouw bedrijf. Kerntaken besteed je niet uit: je bent er zelf goed in en je hebt er alle kennis voor in huis. Outsourcing kan prima voor jobs die af en toe in je agenda opduiken, een gespecialiseerde kennis veronderstellen of een heuse blok aan het been zijn.


Hoe ga je om met outsourcing?


Zorg voor duidelijke afspraken en verwachtingen. Meetbare streefdoelen, duidelijke data en vastgelegde aantallen verminderen de kans op ontevredenheid tijdens de samenwerking. Een contract is echter niet alles: transparante communicatie tijdens de uitvoering is ook essentieel. Zorg voor voldoende achtergrond, zodat jouw outsourcingspartner niet alleen uitvoert, maar creatief kan meedenken.


Welke partners kies jij?


Heel wat grote bedrijven werken samen met freelancers. Die vind je via mond-aan-mondreclame en online via platformen. Bedrijfscommunicatie door een copywriter? Een externe IT-partner voor jouw printers en pc’s? Of een HR-bureau dat jouw nieuwe medewerkers aanwerft? Veel ondernemingen doen het zo.


Wat met die vervelende aanmaningen en de inning van jouw facturen? Dat doet Go Solid voor jouw bedrijf. Met duidelijke afspraken, een strikte timing en heldere communicatie. 


Benieuwd? Bezorg ons nu jouw eerste openstaande en onbetwiste B2B-factuur!