Wat te doen als late betalingen uw kmo in ademnood brengen?

| Go Solid

Een kmo leiden is fantastisch. U runt uw eigen business, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang u maar niet in economisch onweer belandt. En laat dat net vaak de grote uitdaging zijn. Als kmo bent u namelijk net iets gevoeliger voor de gevolgen van wanbetalingen dan pakweg een multinational. Gelukkig zijn er ook manieren om u te beschermen tegen risico’s zoals late betalingen. En die hoeven niet eens veel te kosten. Volg even mee.

Paiements en retard : ce que vous pouvez faire en tant que PME

Trek op tijd aan de alarmbel

Uw onderneming mag dan nog zo goed draaien, een financiële rampmaand is snel gebeurd. En dan kan het snel gaan. Laat het nooit zover komen. Wanbetalingen kunt u het best meteen incalculeren, en er een adequaat actieplan aan koppelen. Op die manier kunt u met een gerust hart ondernemen en alleen berekende risico’s nemen.

Bent u actief in het b2b-segment? Dan hebben we goed nieuws. Go Solid is namelijk een volledig gratis oplossing voor de inning van onbetwiste facturen in een b2b-omgeving.

Go Solid: late betalingen opvangen zonder kosten

De Belgische wet voorziet een nieuwe administratieve procedure om onbetaalde facturen van ondernemingen in een b2b-relatie veel sneller en goedkoper te innen. Op die manier konden we de unieke, grátis Go Solid-oplossing in de markt zetten.

Late betaling? Bezorg ons uw factuur, en binnen de 4 uur wordt uw dossier aanvaard en opgestart.

Uiterlijk binnen de 4 dagen na aanvaarding, betekenen we een aanmaning tot betalen aan uw klant. Na betekening kan uw klant binnen de maand ofwel de schuld betalen, ofwel een afbetalingsplan vragen, ofwel de vordering gemotiveerd betwisten. Dat laatste gebeurt in slechts 2% van de gevallen. Blijft betaling of gemotiveerde betwisting uit, worden geen betalingsfaciliteiten gevraagd of worden die niet nageleefd, dan stellen we ten vroegste acht dagen na het verstrijken van die maand een proces-verbaal van niet-betwisting op.

Geen zorgen, geen kosten

Go Solid kan het kostenrisico bij de inning van uw facturen op voorhand uitsluiten. De kosten worden namelijk verhaald op de schuldenaar. Indien die niet kan betalen, bent u verzekerd. Waarborg of voorschot? Niet nodig. Bezorg ons uw onbetaalde factuur, en wij doen de rest. Go Solid staat in voor de betalingsopvolging van a tot z. U kan uw factuur via deze website versturen, of er gewoon een foto van nemen via onze app. Gemiddeld ontvangt u binnen één maand tijd uw geld.

Ook úw openstaande onbetwiste facturen gratis laten innen? Bezorg ze ons via ons online platform!