Een eigen bedrijf starten? Vind de valkuilen en de onmisbare tools

| Berthe Maes

Ben je klaar om een eigen bedrijf op te richten? Bereid je dan al maar voor op de administratieve mallemolen die op je afkomt. Hoe pak je dat aan en waarop let je het best?

bedrijf starten

Starten met je eigen zaak

Zodra je de juiste bedrijfsvorm gekozen hebt, een geschikte naam en de juiste financiële omkadering, kun je van start. Laat je omringen door specialisten op elk domein: een notaris zorgt voor een solide omkadering, een boekhouder volgt jouw cijfers op en een sociaal secretariaat adviseert je over de financiële consequenties van jouw structuur en aanwervingen.

Een gegarandeerde cashflow

Een vaak voorkomend probleem bij startende bedrijven is de tegenvallende cashflow. Het verschil tussen de uitgaande kasstroom en binnenkomende gelden kan je zuur opbreken. Zeker in de opstartfase, waarbij je heel wat grote investeringen moet doen. Met onbetaalde facturen kun je terecht bij Go Solid. We innen grote en kleine sommen, zelfs bedragen kleiner dan 200 euro. Na een snelle beoordeling van jouw B2B-factuur, zorgen we voor de verdere opvolging.

Snelle resultaten voor elke B2B-factuur

Go Solid maakt het je zo gemakkelijk mogelijk om je facturen te innen. Met een handige app scan je een factuur in en stuur je ze naar ons door. Uiterlijk vier werkuren later krijg je van ons een bericht van aanvaarding. Jouw onbetwiste B2B-factuur wordt via de administratieve procedure geïnd en de betaling ervan volgt gemiddeld na één maand. Zo beperken we je cashflowprobleem en behoud je voldoende geld om verder te groeien.

De juiste contacten via Go Solid

Ook bij problemen heb je nood aan een betrouwbare partner als Go Solid. Door onze expertise in schuldvordering hebben we een uitgebreid netwerk uitgebouwd met lokale én internationale gerechtsdeurwaarders en advocaten. Naast de formele controle van de administratieve procedure kan het netwerk je een volledige juridische dienstverlening aanbieden.

Verzekerd tegen gerechtskosten

Dankzij de Solid-score zijn we in staat om de haalbaarheid van jouw vordering van meet af aan goed in te schatten. Daarom verzekert D.A.S. Rechtsbijstand, marktleider in rechtsbijstandsverzekeringen, jouw risico op kosten binnen het kader van de administratieve procedure. Bij de inning van jouw onbetwiste facturen is het kostenrisico dus op voorhand uitgesloten.

Zit je met een onbetaalde factuur? Leg ze nu aan ons voor.