Met deze methode pak je wanbetalingen kordaat aan

| Berthe Maes

Financieel gezond blijven, dat betekent jouw wanbetalingen in toom houden. Maar hoe doe je dat? Door zo veel mogelijk preventief te werken en door jouw openstaande facturen op een systematische en gestructureerde manier op te volgen. Gelukkig bestaat er een efficiënte dienstverlening die je daarbij helpt. Ontdek de verschillende mogelijkheden.

wanbetalingen

Wanbetalingen aanpakken: begin preventief

Jouw openstaande facturen van nabij opvolgen, het klinkt logisch en eenvoudig. Maar hoe groter je omzet, hoe talrijker de onbetaalde facturen en hoe groter de kans dat je het overzicht dreigt te verliezen. Automatisering is dan ook een noodzaak. Sommige – doorgaans grotere – bedrijven hebben daarvoor al gespecialiseerde software in huis. Voor andere organisaties (kmo’s) is het aankopen van software een must om openstaande facturen aan te pakken. In beide gevallen is het een goed idee om je debiteurenbeheer uit te besteden aan een team van experts. Op die manier kan jij jezelf volledig op jouw core business concentreren.

Wanbetalingen: niet meer langs het gerecht?

Krijg je toch te maken met wanbetalers? Dankzij een nieuwe administratieve procedure hoef je – voor niet betwiste B2B-vorderingen – niet meer langs het gerecht te passeren. Op die manier spaar je alvast heel wat kosten uit. Als je ook  kiest voor een invorderingsprocedure op basis van onze Solid-score, dan heb je alle troeven in handen om jouw wanbetalingen maximaal te recupereren.

Snelle, betaalbare én kwalitatieve service

Bij Go Solid focussen we op kwaliteit, zonder daarbij de snelheid en de betaalbaarheid uit het oog te verliezen. Terwijl we de kwaliteit verzekeren met onze jarenlange ervaring en expertise, vloeit de snelheid dan weer voort uit onze efficiënte methodiek en die van onze partners:

  • Onze werkmethode maakt het mogelijk om openstaande facturen op de voet op te volgen. We aanvaarden jouw dossier binnen de 4 uur. We ondernemen actie binnen de 4 dagen. Na betekening kan de tegenpartij binnen de maand de schuld betalen, een afbetalingsplan vragen of de vordering betwisten.
  • Blijft betaling of betwisting uit, worden geen betalingsfaciliteiten gevraagd of worden die niet nageleefd, dan starten we na een maand en 8 dagen de uitvoeringsprocedure op.

En de betaalbaarheid? Dankzij onze verzekering betaal je helemaal niets!

Het enige wat je nog hoeft te doen: je concentreren op jouw corebusiness!